3 Comments

 1. Kullaknallens resultatlista talar för sig själv. De flesta sköt långt under sitt normalt resultat. Jag har aldrig varit på ett grovfält där 7 av 8 stationer hade skjuttider 11-13 sek. Inklusive de med 45gr och utan stödhand. Vinterfält är något helt annat än sportskytte från skjuthallen.
  Man vill göra bra ifrån sig och att ”det var samma villkor för alla” tröstar ingen.

  • Hej Nicholas.
   Du har så evigt rätt att frasen ”Lika för alla” är en tråkig kommentar man ofta får höra, speciellt i K-kretsen.
   Fältskytte är nämligen aldrig lika för alla. Ljus och vindförhållanden skiftar under dagen. Vissa har sämre syn och eller fysik än andra. Somliga har haft en tråkig start på dagen och är ur fokus. Det är nu det som jag tycker är tjusningen med fältskytte, att använda sina kunskaper till att kompensera för vad naturen har att erbjuda just den dagen.
   Vad jag har förstått på folk som jag pratat med var att de första patrullerna hade en stark sidovind att tampas med, men att det mojnade under dagen. För att vara en vinterdag ska den ha varit alldeles underbar, med bra ljuse och behaglig temperatur.
   Att du sköt i en tidig patrull och därmed fick hårdare vind än många andra var alltså otur. Det kunde precis lika gärna varit tvärt om.
   Det kanske kan vara en tröst, om än klen, att Kullenskyttarna gick ut som de första och därmed fick den värsta stormen.
   Är man ute efter total rättvisa och lika för alla, får man skjuta inomhus i en hall.
   Bara att få komma upp till Kullens PKs skjutbana en härlig dag i februari, titta på vår fina anläggning som vi ställt i ordning för att kunna säkra skyttet i lång tid framöver, måste vara en dröm för vilken skytt som helst.
   Du är jättevälkommen på kretsmästerskapet senare i vår. Jag har dock ingen möjlighet att lova att det blir fint väder, eller ens rättvisa förhållanden. Jag kan dock lova att du kommer att få ha roligt.

 2. Underbart, äntligen en bra lagd fältskyttebana som inte var för enkel, utan utmanade. Tänk att banläggaren kan få till en bana där endast 1 skjuter fullt.
  Grattis Kullens PK och försök göra likadant nästa år, så kan vi bli ännu fler deltagare från Borås.
  Väder, sol och vind kan ingen påverka utan det gäller att träna under olika förhållanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *