Fakta

Klubben bildades år 1960, alltså i år 58 år ung och har ca 210 medlemmar varav ca 140 aktiva skyttar. Föreningen är ansluten till Svenska Pistolskytteförbundet, Malmöhus pistolskyttekrets. Klubben är även anslutna till Svenska Skyttesportförbundet, Svenska Svartkrutsfederationen och IPSC förbundet.

Vi tävlar nästan varje lördagseftermiddag året runt på vår anläggning vid Skjutbanevägen i Höganäs med alla nationella grenarna. Från mitten av april till mitten av oktober har vi träningskväll under tisdagar 1800 -2000

Vi är speciellt aktiva med fältskjutning. Vi har en utmärkt natur för fältskytte och har ca 8 klubbtävlingar i fältskjutning per år och dessutom en kretsfältskjutning och en nationell tävling, KULLAKNALLEN, med grova vapen. Kullaknallen är inte ny företeelse, den har genomförts sedan år 1979 och vågar jag gissa, den äldsta nationella fältskjutningen med grova vapen. Den omfattar vapengrupperna A, B och R och för ovanlighetens skull även klass veteran inom alla tre vapen-grupperna. För att intresserade fruar till grovskytttarna skall slippa sitta hemma och ha tråkigt så förkommer även en damklass inom vapengruppC.

Prisbordet består (som sig bör i Höganäs) alltid av brukskeramik och glas från BodaNova-HöganäsKeramik AB, alltså inga prydnads-föremål utan tallrikar-skålar som kan användas i hushållet. Tävlingen började en gång med en blygsam skara skyttar från närbelägna klubbar men har under åren vuxit till ca 200 starter.

Vår anläggning i Höganäs är uppbyggd av medlemmarnas förenade krafter och med hopsparade egna medel utan några bidrag. Det har blivit klubbstuga, förrådsbodar och 30 skjutplatser, Tryckluftdrivet elektroniskt styrt duellställ mm.

Välkomna till oss för att skjuta denna roliga sport !